Svenska

Självklart att sajten ändras med tiden

Det är lätt att längta tillbaka till papperstidningen eller sidan med stort sett endast bekräftade spelnyheter - men tiderna ändras.

Åren när Gamereactor växte som mest, tidigt 2000-tal, var guldåren inom spel med PS2an där utvecklarna spottade ut spel, Xbox var på infart och multiplayer växte som mest. Alla de fantastiska spelen som vi fick på slutet av 90-talet skulle få eventuella uppföljare eller utvecklas (i en tid då det inte är likt nu regel att spel faktiskt får uppföljare). Samtidigt fanns det inte många forum att varken läsa eller skriva dessa nyheter i, vilket gjorde att många drog sig till de få som fanns - som för tiden var välfyllda.

Nuförtiden kommunicerar utvecklarna direkt med spelarbasen genom egna kanaler, det finns miljoner med sidor (mer nischade än någonsin) och liknande som ständigt uppdateras i jakten på klicks, "överraskningarna" är inte lika många då de flesta presenteras direkt eller hålls dolda till större events samt att storspelen/storserierna är så pass nära bevakade att varenda nyhet i stort sett är mer en förväntning från communityn än något utvecklarna vill presentera.

Även vi som konsumenter har ändrat våra vanor och förväntar oss nyheter direkt, i ton och helst igår. Vi blir svåra att mätta när vi kan scrolla oss förbi samma innehållsmängd när vi är på dass idag som vi kunde få i 2-3 månader av papperstidning förut. Frågan är om vi ens läser artiklarna ingående idag som för 15 år sedan, eller om det handlar om att få fakta fort och koncist ... Scrolla till betyget - klaga i kommentatorsfältet. Till och med forumen börjar dö ut, där vi tidigare spekulerade i teorier och historier och nu nöjer oss med att få dem serverade av någon person på nätet medan vi trycker tummen upp. Spelutvecklarna har väl sig själva att skylla här då de är mån om att vi inte ska missa något, vilket gör att hemligheter ofta inte är så hemliga och väldigt lite utrymme lämnas för spekulation. Se på "Brevlådan" här på GR, där vi kanske får ett nytt brev varannan dag, och inse att folk "vet" det mesta nuförtiden och känner inte ens behovet att spekulera.

TL;DR - Tiderna ändras och GR skulle vara en sida men väldigt få spelnyheter och uppdateringar om de strikt höll sig till spel med endast bekräftade fakta som inte ska vara alltför djupgående och passa den stora massan. Och det, mina damer och herrar, mättar inga munnar!

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev